click fraud protection

Enligt sidan kbbi.kemendikbud.go.id definieras nyheter som en skrift eller information berättelse om en händelse som för närvarande eller har ägt rum. Nyheter publiceras vanligtvis i olika typer av massmedier, oavsett om det är tryckta medier som tidning, eller onlinemedier som online-nyhetssajter. Information Den information som förmedlas kan handla om vad som helst, inklusive information om fotboll eller fotboll. Fotbolls- eller fotbollsnyheter i sig innehåller allt från fotbollsmatcher, profiler människor i fotbollens värld, till andra sidan av fotbollsfigurernas liv i världen och nationell

I den här artikeln kommer vi att ta reda på hur ett exempel på en nyhetstext som predikar om fotboll eller fotboll ser ut. Exemplet nedan är ett utdrag från fotboll eller fotbollsnyheter med ursprung i media online eller uppkopplad. Exemplen kan ses som följer!

Hazard leder Chelsea att slå Man United och vinna FA Cup *

Chelsea vann FA-cupen efter att ha slagit Manchester United 1-0 i finalen som ägde rum på Wembley Stadium, lördag (19/05/2018) kväll. Det enda målet i denna match kom i den 22: e minuten genom Eden Hazards straffspark. Detta är Chelseas åttonde FA Cup-titel i klubbens historia.

instagram viewer

Sista gången Blues (smeknamn Chelsea. pen) vann denna titel är säsongen 2011-2012. Medan för människan. United, den här säsongen måste de vara villiga att avsluta utan titel eftersom de misslyckades i tre andra tävlingar.

Denna match var öppen i måttligt tempo från första visselpipan (sparka igång) lät. I den 21: e minuten tilldelades Chelsea ett straff efter att Eden Hazard fördes av Phil Jones i box 16. Hazard, som själv tog den här sparken, kunde överlista målvakten De Gea och ändra ställningen till 1-0.

Manchester, som var kvar, hotades genom attacker av Paul Pogba och Alexis Sanchez. Attacken från dessa två spelare var dock fortfarande vidsträckt av Thibaut Courtois-målet (Chelsea-målvakt, penna). Poäng 1-0 för Chelseas fördel varade till halvtid.

Under andra halvlek tycktes Manchester United dominera spelet genom att begränsa Chelsea-försvaret från de första minuterna av andra halvlek. I den 63: e minuten gjorde Alexis Sanchez ett mål, men avvisades av hemorrojder Michael Oliver eftersom det ansågs vara i en position av sidan.

Det verkade svårt att få ett svar, tränaren Jose Mourinho gjorde en uppdatering genom att ersätta två av sina angripare i den 73: e minuten. Romelu Lukaku och Anthony Martial kom in för att ersätta Jesse Lingard och Marcus Rashford.

Under de sista tio minuterna av matchen spelade Chelsea defensivt och lämnade bara Olivier Giroud och Eden Hazard framför. Manchester United misslyckades med att göra mål under återstående speltid, så ställningen 1-0 till Chelsea blev slutresultatet i matchen.