click fraud protection

Volgens de kbbi.kemendikbud.go.id-pagina wordt nieuws gedefinieerd als een stuk geschrift of informatie verhaal over een gebeurtenis die momenteel plaatsvindt of heeft plaatsgevonden. Nieuws wordt meestal gepubliceerd in verschillende soorten massamedia, of het nu gaat om gedrukte media zoals: krant-, of online media zoals online nieuwssites. Informatie De informatie die wordt overgebracht kan over van alles gaan, ook informatie over voetbal of voetbal. Voetbal- of voetbalnieuws zelf omvat alles van voetbalwedstrijden, profielen mensen in de voetbalwereld, naar de andere kant van het leven van voetbalfiguren in de wereld en nationaal

In dit artikel gaan we uitzoeken hoe een voorbeeld van een nieuwstekst die predikt over voetbal of voetbal eruitziet. Het onderstaande voorbeeld is een fragment uit voetbal of voetbalnieuws afkomstig uit: media online of online. De voorbeelden zijn als volgt te zien!

Hazard leidt Chelsea om Man United te verslaan en FA Cup te winnen*

Chelsea won de FA Cup na het verslaan van Manchester United met 1-0 in de finale die zaterdagavond (19/05/2018) plaatsvond in het Wembley Stadium. Het enige doelpunt in deze wedstrijd viel in de 22e minuut via een strafschop van Eden Hazard. Dit is Chelsea's achtste FA Cup-titel in de geschiedenis van de club.

instagram viewer

De laatste keer dat de Blues (bijnaam Chelsea. pen) won deze titel is het seizoen 2011-2012. Terwijl voor de mens. United, dit seizoen moeten ze bereid zijn om zonder titel te eindigen omdat ze in drie andere competities faalden.

Deze wedstrijd was vanaf het eerste fluitsignaal in een matig tempo open (aftrap) klonk. In de 21e minuut kreeg Chelsea een penalty nadat Eden Hazard door Phil Jones werd neergehaald in de zestien. Hazard, die deze trap zelf nam, wist doelman De Gea te slim af te zijn en de stand op 1-0 te brengen.

De achtergebleven Manchester werd bedreigd door aanvallen van Paul Pogba en Alexis Sanchez. De aanvallen van deze twee spelers gingen echter nog steeds naast het doel van Thibaut Courtois (Chelsea-doelman, pen). De 1-0 voor Chelsea's voordeel duurde tot aan de rust.

In de tweede helft leek Manchester United het spel te domineren door vanaf de eerste minuten van de tweede helft de Chelsea-defensie te beperken. In de 63e minuut scoorde Alexis Sanchez een doelpunt, maar werd afgekeurd door aambei Michael Oliver omdat het in een positie werd geacht te staan. buiten kant.

Het leek moeilijk om een ​​antwoord te scoren, coach Jose Mourinho verfrist zich door in de 73e minuut twee van zijn aanvallers te vervangen. Romelu Lukaku en Anthony Martial kwamen in de plaats van Jesse Lingard en Marcus Rashford.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd speelde Chelsea verdedigend en liet alleen Olivier Giroud en Eden Hazard vooraan. Manchester United kwam in de resterende speeltijd niet tot scoren, waardoor de 1-0 voor Chelsea de einduitslag van de wedstrijd werd.

* * *

Dit is een voorbeeld van een voetbalnieuwstekst in het Indonesisch. Hopelijk nuttig en in staat om alle lezers inzicht te geven, of het nu gaat om nieuwsteksten in het bijzonder, of taalIndonesië over het algemeen. Sorry als er fouten in dit artikel staan.

Als de lezer wil toevoegen referentie over nieuwsteksten en aankondigingen kunnen lezers de volgende artikelen openen, namelijk: voorbeeld van korte nieuwstekst; nieuws expositie paragraaf voorbeeld; verschillende soorten directe nieuwszinnen;voorbeeld van officiële aankondiging; voorbeeld van een informele aankondiging; voorbeeldaankondiging van toelating tot nieuwe student student; evenals artikelen Voorbeeld van aankondiging van winnaar.